1
2
3
4

Întrebarea fundamentală pe care și-o pune acest studiu este: care sunt factorii care influențează parcursul nostru în decursul vieții? Mai precis care sunt factorii psihologici și biologici care influențează starea de bine, sănătatea, inclusiv îmbătrânirea și îmbătrânirea cognitivă și longevitatea în decursul vieții? Ce efect are singurătatea în dezvoltarea individului dar și a societății?

Unele răspunsuri le veți găsi în prezentarea video de aici.

Profesor universitar în cadrul Departamentului de psihologie clinică și psihoterapie Aurora Szentagotai-Tatar este, de asemenea, directorul școlii doctorale psihodiagnostic și intervenții psihologice validate științific. Este titularul mai multor cursuri cu tematici legate de psihologia clinică, psihoterapie, cognitiv comportamentale și psihologie pozitivă, atât la nivel licență master, cât și structurat. A publicat nenumărate articole în peste 100 de publicații internaționale.

În acestă conferință video vorbește despre singurătate, care este o problemă socială de ale cărei costuri oamenii au devenit tot mai conștienți pe măsură ce în ultimii ani, studiile s-au ocupat tot mai serios de ea. Psihologul Aurora Szentagotai prezintă aici cel mai amplu studiu prospectiv desfășurat în psihologie, până la ora actuală. Este vorba despre un studiu desfășurat la Universitatea Harvard.

Studiul a început în 1938, deci sunt deja 85 de ani de când a început. În studiu au fost incluși 700 de bărbați tineri, 200 și ceva erau studenți la Harvard, iar restul erau bărbați tineri din suburbiile Bostonului. Între timp, la acest eșantion inițial au fost adăugate eșantioane ulterioare de sute de persoane, copii și acum, mai recent, nepoții acestor prin 700 de participanți.

Distribuie articolul
DISTRIBUIE ARTICOLUL

AUTOR