Despre noi

Revista Sinteza este singura revistă de cultură și gândire strategică din România. Este o reflecție asupra identităților contemporane, a mecanismelor de cunoaștere și mersului comunităților spre viitor.

Revista apare lunar şi este disponibilă la toate punctele de vânzare a presei.

Contribuitori
Florina Pop
Psiholog clinician specialist în cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuţă” din Cluj-Napoca. Domeniul principal de expertiză îl reprezintă psihooncologia.
Citeste mai mult >>
Redactia redactia
Revistă de cultură și gândire strategică
Citeste mai mult >>
Marius Avram
Jurnalist cu o experiență de peste 20 de ani, Marius Avram este editor la revista „Sinteza”
Citeste mai mult >>
Sorin Mitu
Director al Departamentului de Istorie Modernă la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj, specialist în istoria Transilvaniei, imagologie comparată şi studiul naţionalismului.
Citeste mai mult >>
Mihai Nuțu
Mihai Nuțu este artist și critic de artă. Și-a realizat studiile de licență și masterat la Universitatea de Arte și Design din Cluj (2010 și 2012) și este, în prezent, doctorand în cadrul aceleași instituții. Activitatea sa artistică cuprinde numeroase expoziții de grup atât în România, cât și în Belgia, la galeria Mie Lefeverdin Gent, dar și o serie de expoziții personale pe plan local. Proiectele sale se desfășoară pe o arie largă de interese, de la pictură și instalații de obiect, până la activitate curatorială.
Citeste mai mult >>
Andrei C. Miu
Este profesor de neuroştiinţe cognitive şi genetică comportamentală la Universitatea „Babeş-Bolyai”. A înfiinţat şi conduce Laboratorul de neuroştiinţe cognitive, unul din cele mai active grupuri de cercetare din acest domeniu.
Citeste mai mult >>
Sebastian Buhai
Citeste mai mult >>
Vasile Dâncu
Sociologul Vasile Dâncu este fondatorul revistei „Sinteza”
Citeste mai mult >>