1
2
3
4

Orașul București se dovedește a fi cel mai avantajos oraș din lume pentru munca la distanță, conform raportului Remote Working Index, realizat de Broadband Deals.

„Dacă lucrați din București, nu veți avea de suferit în pauza de masă pentru că aveți de unde alege dintr-o gamă largă de restaurante. Deși nu este totul ieftin și primitor, în general București este cel mai bun oraș pentru a lucra de la distanță”, precizează Broadband Deals, autorii raportului.

Indicele a evaluat 50 de orașe din lume și le-a clasat în funcție de: Viteza medie de internet Mbps; Disponibilitatea firmelor de livrare a alimentelor; Numărul de locuri de muncă la distanță disponibile; Costul unui laptop în orașul respectiv (MacBook); Costul vieții.

București a ajuns în top ca fiind cel mai avantajos oraș pentru munca la distanță. Astfel, 4,33% din locurile de muncă din oraș le oferă oamenilor posibilitatea de a lucra de la distanță, capitala României adunând procentul cel mai mare dintre toate orașele din raport. De asemenea, București a primit punctaj ridicat la capitolul viteză a internetului, pe locul 4 în clasament, cu viteze de internet de 52 Mbps și pe locul 7 pentru costul vieții, 421 de lire sterline pe lună.

Houston (Texas) s-a clasat pe locul doi în topul general și pe locul doi în ceea ce privește viteza internetului, la 61 Mbps, cu viteze de internet rapide, angajaților fiindu-le mult mai ușor să finalizeze sarcinile mai eficient. Houston a ajuns, de asemenea, pe locul trei în listă pentru costul unui laptop, care este adesea necesar pentru munca la distanță, respectiv un cost de 1.212 lire sterline.

Las Vegas s-a clasat pe locul trei în clasament și destul de sus (pe locul 5) pentru disponibilitatea locurilor de muncă de la distanță în oraș, cu 3,08% și, de asemenea, punctând poziția comună, a treia, atunci când vine vorba de costul laptopurilor. În top urmează Atlanta, Budapesta, San Francisco, Los Angeles, Kiev, Chicago, Varșovia.

Roma are poziția cea mai nefavorabilă pentru munca de acasă, potrivit Indexului. Cu un cost al unui laptop de 1.596 lire, Roma este considerat al patrulea cel mai neavantajos oraș când vine vorba de viteza internetului, respectiv 16 Mbps. Viteza scăzută a internetului poate afecta productivitatea angajaților care lucrează de la distanță.

Milano a ajuns pe locul doi ca unul dintre cele mai neprielnice orașe, în mod similar Romei, de asemenea, a obținut un punctaj slab în ceea ce privește costurile unui laptop și o viteză slabă a internetului, dar oferă oportunități de muncă ceva mai bune atunci când vine vorba de munca în izolare. 1,08% din locurile de muncă oferă posibilitatea de a lucra de acasă, comparativ cu 0,61% în Roma.

Seul s-a clasat pe locul trei în topul general și este unul dintre cel mai puțin favorabile orașe pentru oportunități de lucru, de acasă, în oraș, cu doar 0,14% locuri de muncă care facilitează munca la distanță. Are un cost de viață ușor mai mare, de 819 lire sterline pe lună, în comparație cu costurile din Roma și Milano, respectiv 729 de lire sterline și 786 lire sterline, cu toate acestea, viteza de internet mai rapidă a ajutat să împiedice orașul să devină unul dintre cele mai nefavorabile orașe pentru munca la distanță. Seul este urmat de Paris, Hamburg, Amsterdam, Londra, Köln, München, Manchester.

Indicele a evaluat ce orașe au avut cele mai multe locuri de muncă la distanță disponibile, pe baza unui procent din totalul de locuri de muncă, folosind date de pe rețeaua LinkedIn.

Raportul Remote Working Index, realizat de Broadband Deals poate fi accesat AICI.

Distribuie articolul
DISTRIBUIE ARTICOLUL

AUTOR